Најаве

У припреми књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 професора Слободана Бјелице

Књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 др Слободана Бјелице на стручан начин обрађује аутентична документа, фотографије и мапе, који иду у прилог чињеници да је период између два рата, процентуално гледано, период највећег раста Новог Сада.
При стварању Дунавске бановине, нова власт, Краљевина СХС, разматрала је локацију седишта Нове бановине буде у Суботици или Сомбору, који су у то време били развијенији од Новог Сада. Одлука да управо Нови Сад буде седиште бановине кључно је допринела великом успону града.

Професор др Слободан Бјелица новосадски је историчар млађе генерације и професор на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. Аутор је више монографија и научних радова на тему историје Новог Сада и Војводине.

Књига Успон Новог Сада 1918 – 1941 излази из штампе средином јуна 2019. године, а отварање изложбе истог назива заказано је за 18. мај ове године.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.