Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Sećanje – Dejan Medaković

U petak, 28. juna 2019. godine, sa početkom od 11 časova u Vukovoj zadužbini (Kralja Milana 2, Beograd), u saradnji sa porodicom Medaković, prisetićemo se lika i dela našeg dragog Dejana Medakovića.

Izdavačka kuća „Prometej” u poslednje dve decenije objavila je 38 Medakovićevih knjiga, a od 2008. dodeljuje nagradu sa njegovim imenom za najbolje delo koje neguje dugo pamćenje.

„Već prilikom osnivanja Vukove zadužbine založio se za čvrsto načelo koga se i danas pridržavamo, da se, kako je govorio, „Zadužbina neće baviti politikom i da će poštovati sva ona različita mišljenja koja služe duhovnom uzdizanju srpskog naroda, potvrđuju i unapređuju sve njegove istinske, stvaralačke vrednosti”. Bez oklevanja verujemo u taj oblik našeg oplemenjivanja“ – (Miodrag Maticki, predsednik Skupštine Zadužbine).

Ulaz je slobodan.

Dobro došli.

Vaš Prometej

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.