Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Сећање – Дејан Медаковић

У петак, 28. јуна 2019. године, са почетком од 11 часова у Вуковој задужбини (Краља Милана 2, Београд), у сарадњи са породицом Медаковић, присетићемо се лика и дела нашег драгог Дејана Медаковића.

Издавачка кућа „Прометеј” у последње две деценије објавила је 38 Медаковићевих књига, а од 2008. додељује награду са његовим именом за најбоље дело које негује дуго памћење.

„Већ приликом оснивања Вукове задужбине заложио се за чврсто начело кога се и данас придржавамо, да се, како је говорио, „Задужбина неће бавити политиком и да ће поштовати сва она различита мишљења која служе духовном уздизању српског народа, потврђују и унапређују све његове истинске, стваралачке вредности”. Без оклевања верујемо у тај облик нашег оплемењивања“ – (Миодраг Матицки, председник Скупштине Задужбине).

Улаз је слободан.

Добро дошли.

Ваш Прометеј

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.