Моја корпа (0)
 • Нема производа у корпи.

Најаве

Промоције на Прометејевом штанду за 24. октобар

Четвртак, 24. 10.

 • За изузетан допринос у вишедеценијском књижевном, публицистичком и новинарском раду праћења живота и рада српске дијаспоре на свим континетима, у четвртак 24. октобра у 12 часова на Прометејевом штанду (Хала 1, Арена) др Марку Лопушини, биће уручена СПЕЦИЈАЛНА ПОВЕЉА.

 • У години када добија Нобелову награду за књижевности, објавили смо још један наслов Петера Хандкеа Још једнапут за Тукидиа. Промоција овог романа је у 13 часова. У посети нам је Жарко Радаковић. 

   

 • У чему је значај Србских споменика као првог Српског Codex Diplomaticusa и каква је његова садржина? Ко је контраверзни преносилац и лажни аутор Србских споменика? Како је смишљен нестанак Кулинове повеље из Дубровника и њен откуп? Какав је живот и пут Кулинове повеље из 1189. године?  О овим и многим другим питањима, говориће нам др Задравко Малбаша на промоцији књиге Први српски Codex Diplomaticus у 14 часова.
 • Са салашима као симболом панонске равнице, местима које широм Војводине треба посетити упознаће вас Мирослав Божин на промоцији књиге Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич у 16 часова.
 • У 18 часова припремили смо дружење и коктел дружење са Милорадом Крстићем, када ћемо се упознати са његовом новом књигом у издању Прометеја Духовно ропство – разум под окупацијом.

 

12.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Уручење СПЕЦИЈАЛНЕ ПОВЕЉЕ др Марку Лопушини

12.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Драмско и музичко у делу Лазе Костића, Ана Зечевић

13.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Још једанпут за Тукидида. Учествују: Жарко Радаковић, Корана Боровић

14.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Први српски Codex Diplomaticus, Здравко Малбаша

14.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Пета књига, Добривоје Саздић

15.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Додир одаје, Никола Горовников

16.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Салаши за Вас, Мирослав Божин

17.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Одјек немих сећања, Љиљана Делибашић

17.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Косовско питање 1974–1989, Петар Ристановић

18.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – коктел са Милорадом Крстићем

 

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

 • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
 • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
  Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
 • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
 • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.