Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Промоција романа Утопија аутора Ивана Јурика

Промоција романа Утопија аутора Ивана Јурика биће приређена дана, 5. септембра 2018. године, у Новосадском клубу, са почетком у 18 часова.

О књизи ће говорити:

Драган Којић

Зоран Колунџија, директор ИК Прометеј

Иван Јурик, аутор

О књизи:

Уверен да је његова Утопија тамо далеко, Иван Јурик године 1969. одлази у, за њега сунцем обасјану Америку. Међутим, суочивши се са тамошњом социјално-економском климом, проналази да Америка није баш оно што се од споља причињавало.  Аутор нам доноси причу обојену романтичним заносом и субјективним импресијама имигранта, који је пошао у потрагу за бољим животом, очекујући обећану земљу на тацни.

Иван Јурик обрађује питање актуелно већ деценијама: да ли је бољи живот ван Србије или се тек одласком у Нови Свет схвата да је живот у отаџбини био прихватљивији? Сведоци смо емиграција све већих размера, одливању српских младих талената, који трбухом за крухом напуштају своје домове, породице, огњишта… Да ли је кључ проналажења среће управо у том заносном Новом Свету или постоје други могући путеви? О свему томе, аутор је пажљиво и са пуно емоција говори на страницама ове књиге.

Позивамо Вас да нам се придружите како бисмо заједно испратили и продискутовали о овој теми која је данас вредна пажње.

Ваш Прометеј

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.