Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Промоција романа Утопија аутора Ивана Јурика

Промоција романа Утопија аутора Ивана Јурика биће приређена дана, 5. септембра 2018. године, у Новосадском клубу, са почетком у 18 часова.

О књизи ће говорити:

Драган Којић

Зоран Колунџија, директор ИК Прометеј

Иван Јурик, аутор

О књизи:

Уверен да је његова Утопија тамо далеко, Иван Јурик године 1969. одлази у, за њега сунцем обасјану Америку. Међутим, суочивши се са тамошњом социјално-економском климом, проналази да Америка није баш оно што се од споља причињавало.  Аутор нам доноси причу обојену романтичним заносом и субјективним импресијама имигранта, који је пошао у потрагу за бољим животом, очекујући обећану земљу на тацни.

Иван Јурик обрађује питање актуелно већ деценијама: да ли је бољи живот ван Србије или се тек одласком у Нови Свет схвата да је живот у отаџбини био прихватљивији? Сведоци смо емиграција све већих размера, одливању српских младих талената, који трбухом за крухом напуштају своје домове, породице, огњишта… Да ли је кључ проналажења среће управо у том заносном Новом Свету или постоје други могући путеви? О свему томе, аутор је пажљиво и са пуно емоција говори на страницама ове књиге.

Позивамо Вас да нам се придружите како бисмо заједно испратили и продискутовали о овој теми која је данас вредна пажње.

Ваш Прометеј

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.