Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe. Osim popusta od 20%, omogućili smo i besplatnu isporuku knjiga do Vaših vrata. 
Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe. 

Promocija knjige Ispred smrtnog talasa

U utorak, 28. novembra, sa početkom u 18 časova, u Prometejevoj knjižari Most u Novom Sadu biće promovisana nova knjiga Julijana Tamaša Ispred smrtnog talasa. Na promociji će govoriti autor, zatim Stevan Tontić, Predrag Momčilović i Zoran Kolundžija.

Ispred smrtnog talasa, testamentarna je knjiga autora. U osnovi polazi kao ljubavna poezija, sa ambicijama da govori o univerzalijama ljudskog života, kao verzija slovenskog egzistencijalizma o kome je, vezano za Tamaševu poeziju, obimno pisao slovenački akademik Jože Pogačnik naglašavajući pesnikovo nastojanje da se ne ugasi svetlo nade za čovečanstvo bez obzira na smrtnost pojedinačnih života.

Julijan Tamaš redovni je profesor Rusinske književnosti i Ukrajinske književnosti sa opštom književnošću . Predavao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i na univerzitetima Užgoroda, Lavova, Kijeva, Prešova i Vroclava. Za akademika nacionalne akademije nauka Ukrajine izabran je 1997, a Vojvođanske akademije nauka i umetnosti 2004. Počasni je doktor Užgorodskog nacionalnog univerziteta 2009.

Pesnik, romansijer, esejist i filolog objavio preko pedeset autorskih knjiga i preko hiljadu jedinica iz književnosti i nauke o književnosti. Tamaš piše na rusinskom, srpskom i ukrajinskom jeziku.

Ulaz na predstavljanje knjige je slobodan.

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.