Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Promocija knjige Ispred smrtnog talasa

U utorak, 28. novembra, sa početkom u 18 časova, u Prometejevoj knjižari Most u Novom Sadu biće promovisana nova knjiga Julijana Tamaša Ispred smrtnog talasa. Na promociji će govoriti autor, zatim Stevan Tontić, Predrag Momčilović i Zoran Kolundžija.

Ispred smrtnog talasa, testamentarna je knjiga autora. U osnovi polazi kao ljubavna poezija, sa ambicijama da govori o univerzalijama ljudskog života, kao verzija slovenskog egzistencijalizma o kome je, vezano za Tamaševu poeziju, obimno pisao slovenački akademik Jože Pogačnik naglašavajući pesnikovo nastojanje da se ne ugasi svetlo nade za čovečanstvo bez obzira na smrtnost pojedinačnih života.

Julijan Tamaš redovni je profesor Rusinske književnosti i Ukrajinske književnosti sa opštom književnošću . Predavao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i na univerzitetima Užgoroda, Lavova, Kijeva, Prešova i Vroclava. Za akademika nacionalne akademije nauka Ukrajine izabran je 1997, a Vojvođanske akademije nauka i umetnosti 2004. Počasni je doktor Užgorodskog nacionalnog univerziteta 2009.

Pesnik, romansijer, esejist i filolog objavio preko pedeset autorskih knjiga i preko hiljadu jedinica iz književnosti i nauke o književnosti. Tamaš piše na rusinskom, srpskom i ukrajinskom jeziku.

Ulaz na predstavljanje knjige je slobodan.

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.