Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Претплата

Из штампе је изашло IV коло Едиције СРБИЈА 1914-1918

С поносом Вас обавештавамо да смо објавили четврто коло ЕДИЦИЈE СРБИЈЕ 1914-1918. у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, што заједно са првим, другим и трећим колом, као и са насловима ван ових кола, чини око 50 наслова. Сви ови наслови осветљавају догађаје од пре 100 година, а у питању су до сада прећуткиване теме, заборављени догађаји и жртве, документовани непознатим фотографијама, виђени очима како домаћих, тако и страних аутора.

Опширније...

Промоција књиге Испред смртног таласа

У уторак, 28. новембра, са почетком у 18 часова, у Прометејевој књижари Мост у Новом Саду биће промовисана нова књига Јулијана Тамаша Испред смртног таласа. На промоцији ће говорити аутор, затим Стеван Тонтић, Предраг Момчиловић и Зоран Колунџија.

Испред смртног таласа, тестаментарна је књига аутора. У основи полази као љубавна поезија, са амбицијама да говори о универзалијама људског живота, као верзија словенског егзистенцијализма о коме је, везано за Тамашеву поезију, обимно писао словеначки академик Јоже Погачник наглашавајући песниково настојање да се не угаси светло наде за човечанство без обзира на смртност појединачних живота.

Јулијан Тамаш редовни је професор Русинске књижевности и Украјинске књижевности са општом књижевношћу . Предавао је на Филозофском факултету у Новом Саду и на универзитетима Ужгорода, Лавова, Кијева, Прешова и Вроцлава. За академика националне академије наука Украјине изабран је 1997, а Војвођанске академије наука и уметности 2004. Почасни је доктор Ужгородског националног универзитета 2009.

Песник, романсијер, есејист и филолог објавио преко педесет ауторских књига и преко хиљаду јединица из књижевности и науке о књижевности. Тамаш пише на русинском, српском и украјинском језику.

Улаз на представљање књиге је слободан.

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.