Најаве

Прометеј на Сајму књига у Нишу

Почиње 56. сајам књига у Нишу

Данас, 2. децембра, у 18ч биће свечано отворен 56. сајам књига у Нишу, у хали Чаир. Сајам ће отворити актуеални лауреат НИН-ове награде Владимир Табашевић.

На сајму ће своја издања представити више од 70 издавача из Србије, а планирани су пратећи програми и доделе сајамских награда. Цена улазнице је 120 динара.

Прометеј у Нишу

Издавачка кућа Прометеј изложиће више стотина наслова, како оних најновијих, тако и старијих по сајамским ценама. Посетиоци ће тако моћи да пронађу вредна историјска и лингвистичка дела, попут Великог речника страних речи или Правописног речника са попустима и од 60%, а нове наслове из Едиције Србија 1914-1918 снижене до 30%.

Видимо се на сајму!

Фото: В.Кесер

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.