Најаве

Представљање књиге „Пречански Срби у Великом рату 1914–1918“

 

У среду (24. априла 2019. године) у подне, у свечаној сали ИК Прометеја (Светозара Милетића 16), представићемо јавности једну од најважнијих књига које смо објавили лане – Пречански Срби Великом рату 1914–1918 – оригинално дело наших научника о улози Срба у распаду Аустро-Угарске.

Kоначно je написана дуго очекивана монографија, читав век од распада Двојне монархије и стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Многобројни догађаји, подаци о расељеним, интернираним, протераним Србима, о њиховом учешћу у аустроугарској војсци или циљеви ратне политике Дунавске монархије, тумачени су често на основу сећања појединаца или накнадних интерпретација у дневно – политичком контексту. Историјски извори и архивска грађа у великој мери су помогли да сада можемо јасно и прецизно да сагледамо пуну слику Аустро-Угарске у Великом рату и посебно Срба у оквирима ове мултинационалне царевине.

Позивам Вас да Вашим присуством увеличате овај догађај од посебног значаја за нашу науку и културу.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.