Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Представљање књиге „Парусија – гласови испод папрати“

У уторак, 7 . маја, са почетком од 19 часова представићемо књигу Славице Гароње „Парусија – гласови испод папрати“, (Галерија ИК Прометеја – Светозара Милетића 16, Нови Сад).

У разговору о књизи учествоваће:

Славица Гароња, ауторка
Љиљана Дугалић, књижевница
Слађана Илић, књижевна критичарка
Зоран Колунџија, уредник

Улаз је слободан.

„Двокњижјем о Аркадији (и Аркађанима) Славица Гароња је отворила своју енциклопедију мртвих дарујући српској књижевности оно што није имала – ововековни наставак Књиге мртвих о жалосно скрајнутом делу нашега народа, генетичком vis vitalis целокупног корпуса. Јер, само ће тако Сећање на невину Жртву бити могуће. И само ће тако српска литература и српски читалац коначно бити на путу свога дуго чеканог уцелињења.“ Анђелко Анушић

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.