Najave

Oblak u pantalonama – veče sa Raletom Damjanovićem

U četvrtak, 13. juna, sa početkom od 19č, u galeriji Prometej, družićemo se sa Ratomirom – Raletom Damjanovićem, književnikom, recitatorom, novinarom i dugogodišnjim urednikom Drugog programa Radio Beograda.

Prvi put posle više od decenije publika će imati jedinstvenu priliku da čuje uživo velikog interpretatora kako kazuje poeme Majakovskog, Poa, Crnjanskog…

„Rale je znao napamet deset hiljada pesama. I sve ih je izgovarao. Po trgovima, ulicama, u Skadarliji, na priredbama, po seoskim domovima kulture, na berbama i svečanostima, po raskrsnicama, devojkama na uvo, na grobljima i na svadbama, i ko zna sve gde, i u kojim prilikama. Neke i po sto puta.

U Skadarliji je govorio stihove pune četiri godine, sa prozora kuće velikog srpskog pesnika i slikara Đure Jakšića. Od 1967. do 1972. Govorio je sa strašću, ponekad u nekom svom kreativnom ludilu, kao da se svađa sa rimom i rečima. Znala ga je cela Jugoslavija. Jer Ratomir-Rale Damjanović jeste bio čudesan recitator. Najčudesniji koga smo ikada imali. “ – Jovan Antonijević

Ulaz je slobodan.
Dobrodošli!

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    
Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.