Најаве

Облак у панталонама – вече са Ралетом Дамјановићем

У четвртак, 13. јуна, са почетком од 19ч, у галерији Прометеј, дружићемо се са Ратомиром – Ралетом Дамјановићем, књижевником, рецитатором, новинаром и дугогодишњим уредником Другог програма Радио Београда.

Први пут после више од деценије публика ће имати јединствену прилику да чује уживо великог интерпретатора како казује поеме Мајаковског, Поа, Црњанског…

„Рале је знао напамет десет хиљада песама. И све их је изговарао. По трговима, улицама, у Скадарлији, на приредбама, по сеоским домовима културе, на бербама и свечаностима, по раскрсницама, девојкама на уво, на гробљима и на свадбама, и ко зна све где, и у којим приликама. Неке и по сто пута.

У Скадарлији је говорио стихове пуне четири године, са прозора куће великог српског песника и сликара Ђуре Јакшића. Од 1967. до 1972. Говорио је са страшћу, понекад у неком свом креативном лудилу, као да се свађа са римом и речима. Знала га је цела Југославија. Јер Ратомир-Рале Дамјановић јесте био чудесан рецитатор. Најчудеснији кога смо икада имали. “ – Јован Антонијевић

Улаз је слободан.
Добродошли!

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.