Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Objavljena je prva knjiga iz edicije SRPSKE VOJVODE

U godini kada se bavimo obeležavanjem završetka Velikog rata i 100 godina od proboja Solunskog fronta, Izdavačka kuća Prometej donosi i novo delo pod nazivom: MEMOARI: SOLUNSKI FRONT, BALKAN, CENTRALNA EVROPA 1918–1919, priređivača dr Vojislava Pavlovića.

Sa izuzetnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je ovaj naslov izašao iz štampe, i njegovo predstavljanje je održano dana 11. septembra 2018. godine u Ambasadi Francuske u Beogradu. Ovi Memoari, koji su prvi put sada dostupni javnosti, predstavljaju ratne beleške francuskog maršala i srpskog vojvode Franše d’Eperea. Pored tih zabeleški, Memoari donose i predavanje koje je D’Epere održao posle pogigibije kralja Aleksandra u Marseju, predgovor Franše d’Eperea knjizi Vitezi slobode, kako i reakcije srpske štampe na dodelu čina počasnog vojvode Franše d’Epereu 1921. godine. Javnosti su malo poznati lik i delo ovog velikog imena, koji je srpski narod voleo, poštovao i branio.

Promociju knjige ispratili su i ministar odbrane Aleksandar Vulin, predsednik SANU Vladimir Kostić, a o Memoarima govorili su: Klod de Sen Pjer – unuka Franše d’Eperea; ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mandolini i Vojislav Pavlović, direktor Balkanološlog instituta i priređivač dela.

„Memoari su sjajan izvor informacija o stanju savezničkih armija pred probijanje Solunskog fronta. Takođe, čitaocima u Srbiji će biti posebno interesantne stranice knjige o regentu Aleksandru Karađorđeviću i srpskim oficirima“, istakao je Vojislav Pavlavić na promociji knjige.

Prema mišljenju Mandolinija, ovo je izvrsna prilika da se setimo „bratstva po oružju“ u Prvom svetskom ratu i koliko su Srbija i Franucska bliske.

Napominjemo da ovim delom otvaramo Ediciju: SRPSKE VOJVODE koju čine 8 naslova, koje ćete naći na predstojećem Beogradskom sajmu knjiga.

 

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.