Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

NAGRADA RADOJE DOMANOVIĆ PRIPALA RADOMIRU PUTNIKOVIĆU

Na konkursu koji je raspisalo Udruženje književnika Srbije za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, nagrada „Radoje Domanović“ pripala je Radomiru Putnikoviću književniku iz Londona i Momčilu Stojanoviću književniku iz Beograda.

Svojim knjigom satire „Svetlost velegrada“ Putniković se pokazao kao vrstan pisac basni, te je ovom nagradom samo potvrđeno njegovo satirično stvaranje.

O dobitnicima priznanja za književnu satiru u Srbiji odlučivao je žiri u sastavu: Radomir Andrić (predsednik), Milovan Vitezović, Petar Žebeljan, Vitomir Teofilović, Slađana Mitrović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić.

Nagrade će biti dodeljene na svečanosti u Udruženju književnika Srbije 22. februara u 12 časova.

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    
Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 60 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 60 dana, takođe mejlom.