Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

НАГРАДА РАДОЈЕ ДОМАНОВИЋ ПРИПАЛА РАДОМИРУ ПУТНИКОВИЋУ

На конкурсу који је расписало Удружење књижевника Србије за укупан допринос српској књижевној сатири, награда „Радоје Домановић“ припала је Радомиру Путниковићу књижевнику из Лондона и Момчилу Стојановићу књижевнику из Београда.

Својим књигом сатире „Светлост велеграда“ Путниковић се показао као врстан писац басни, те је овом наградом само потврђено његово сатирично стварање.

О добитницима признања за књижевну сатиру у Србији одлучивао је жири у саставу: Радомир Андрић (председник), Милован Витезовић, Петар Жебељан, Витомир Теофиловић, Слађана Митровић, Радослав Тилгер и Александар Чотрић.

Награде ће бити додељене на свечаности у Удружењу књижевника Србије 22. фебруара у 12 часова.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.