Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

SEĆANJE NA MILORADA CRNJANINA

Petak, 22. novembra u 13 sati u galeriji Prometej (Svetozara Miletića 16)

Povodom godišnjice odlaska dragog prijatelja i saradnika, Izdavačka kuća PROMETEJ poziva na skup sećanja posvećen Miloradu Crnjaninu, istaknutom novinaru, voditelju i uredniku brojnih televizijskih emisija.

Rođen je 1949. godine u Banatskom Plandištu, osnovnu školu je završio u Bočaru, gde mu je otac, železničar, dobio premeštaj. Gimnaziju je završio u Kikindi, a pred kraj studija književnosti 1972. počinje da radi u Radiju Novi Sad kao novinar i urednik.

Pravio je neke od najslušanijih radio emisija svih vremena u istoriji radio Novog Sada: „Jutarnji program“, „Subotom sa vama“, „Kaži mi, kaži“, „Stare ljubavi“ i mnoge druge. U noćnom programu čitao je poeziju tako upečatljivo da su pripadnice nežnijeg pola masovno javljale telefonom u program i posle emisije dolazile do zgrade Radio Novog Sada da ga vide i upoznaju.

Potom je prešao na televiziju i bio je glavni i odgovorni urednik programa za decu i mlade od 1987. godine, pa glavni i odgovorni urednik Trećeg programa RTV NS 1989. godine. Pokretač je i prvi glavni i odgovorni urednik programa „NS plus“ Televizije Novi Sad, a od 1995. do 1998. glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa TV NS.

Bio je autor i voditelj kvizova „Halo, dobro veče“, „TV kombinacija“, „Poezija-Ginis“ i urednik nedeljnih popodneva. Njegova kultna emisija bila je „Promenada“ (TV NS i TV Jesenjin) koja je doživela više od 500 emisija.

Radio je i emisije „Uz šank“ (BN televizija, Bijeljina, i na TV Santos, Zrenjanin, Kraljevo, Subotica).

Preminuo u Novom Sadu 24. novembra 2018.

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.