Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

СЕЋАЊЕ НА МИЛОРАДА ЦРЊАНИНА

Петак, 22. новембра у 13 сати у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16)

Поводом годишњице одласка драгог пријатеља и сарадника, Издавачка кућа ПРОМЕТЕЈ позива на скуп сећања посвећен Милораду Црњанину, истакнутом новинару, водитељу и уреднику бројних телевизијских емисија.

Рођен је 1949. године у Банатском Пландишту, основну школу је завршио у Бочару, где му је отац, железничар, добио премештај. Гимназију је завршио у Кикинди, а пред крај студија књижевности 1972. почиње да ради у Радију Нови Сад као новинар и уредник.

Правио је неке од најслушанијих радио емисија свих времена у историји радио Новог Сада: „Јутарњи програм“, „Суботом са вама“, „Кажи ми, кажи“, „Старе љубави“ и многе друге. У ноћном програму читао је поезију тако упечатљиво да су припаднице нежнијег пола масовно јављале телефоном у програм и после емисије долазиле до зграде Радио Новог Сада да га виде и упознају.

Потом је прешао на телевизију и био је главни и одговорни уредник програма за децу и младе од 1987. године, па главни и одговорни уредник Трећег програма РТВ НС 1989. године. Покретач је и први главни и одговорни уредник програма „НС плус“ Телевизије Нови Сад, а од 1995. до 1998. главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма ТВ НС.

Био је аутор и водитељ квизова „Хало, добро вече“, „ТВ комбинација“, „Поезија-Гинис“ и уредник недељних поподнева. Његова култна емисија била је „Променада“ (ТВ НС и ТВ Јесењин) која је доживела више од 500 емисија.

Радио је и емисије „Уз шанк“ (БН телевизија, Бијељина, и на ТВ Сантос, Зрењанин, Краљево, Суботица).

Преминуо у Новом Саду 24. новембра 2018.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.