Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Konkurs za Nagradu Dejan Medaković

Izdavačka kuća Prometej u znak trajnog sećanja i visoke mere poštovanja prema Dejanu Medakoviću (1922–2008), istoričaru umetnosti, memoaristi, pesniku, hroničaru i prozaiku raspisuje

Konkurs za

Nagradu Dejan Medaković

koje se svake godine dodeljuje za knjigu ili spis posvećen našem nezaboravu, odnosno za dugo sećanje. Hodočasnik i mudrac, Dejan Medaković, bio je reprezentativni autor naše kuće, a nagrada se dodeljuje za čitavo jezičko područje srpskog jezika u tekućoj godini, od 1. novembra jedne, do 1. novembra naredne godine.

Knjige ili drugačije formirani predlozi se šalju u tri primerka na adresu:

Izdavačka kuća PROMETEJ, Novi Sad, Svetozara Miletića 16 do 30. novembra 2019.

 

Dosadašnji laureati nagrade DEJAN MEDAKOVIĆ  su Momo Kapor, Midrag B. Protić, Mirko Demić, Vasilije Krestić, Radivoj Stanivuk, Aleksandar Gatalica, Dinko Davidov, Nada Milošević Đorđević, Ljubomir Simović, Milisav Savić i Aleksandar Đuričić.

Zoran Kolundžija

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.