Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Конкурс за Награду Дејан Медаковић

Издавачка кућа Прометеј у знак трајног сећања и високе мере поштовања према Дејану Медаковићу (1922–2008), историчару уметности, мемоаристи, песнику, хроничару и прозаику расписује

Конкурс за

Награду Дејан Медаковић

које се сваке године додељује за књигу или спис посвећен нашем незабораву, односно за дуго сећање. Ходочасник и мудрац, Дејан Медаковић, био је репрезентативни аутор наше куће, а награда се додељује за читаво језичко подручје српског језика у текућој години, од 1. новембра једне, до 1. новембра наредне године.

Књиге или другачије формирани предлози се шаљу у три примерка на адресу:

Издавачка кућа ПРОМЕТЕЈ, Нови Сад, Светозара Милетића 16 до 30. новембра 2019.

 

Досадашњи лауреати награде ДЕЈАН МЕДАКОВИЋ  су Момо Капор, Мидраг Б. Протић, Мирко Демић, Василије Крестић, Радивој Станивук, Александар Гаталица, Динко Давидов, Нада Милошевић Ђорђевић, Љубомир Симовић, Милисав Савић и Александар Ђуричић.

Зоран Колунџија

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.