Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Из штампе изашао превод кратких прича македонског писца Томислава Османлија

Књига Збир-ка-прича – елегије и гротеске својеврсна је колекција дужих и краћих записа о капричу живота, његових носталгичних наноса, интимних вредности, гротескних изневеривања. Приповести се баве свакодневицом виђеном „изнутра“, некад лирично, некад ганутљиво, а некад апсурдно и саркастично. Аутор нам сам у предговору каже да је његова намера била да искаже сопствена осећања о стварности, и како каже, није одговоран за каприциозни облик који је збирка на крају добила.

Томислав Османли македонски је писац, сценариста, драматург, теоретичар медија, филмски и позоришни критичар, новинар, есејистa. Аутор је 19 књига публицистике, драмских текстова, сценарија, прозе. Његова теоријска студија Филм и политичко (1981) је прва књига у Македонији посвећена Седмој уметности, a Стрип, запис човечјег лика (2002) прва књига посвећена Деветој уметности у тој земљи. Играни филм Анђели на отпаду рађен по његовом сценарију био је приказан на међународним фестивалима у Каиру, Сан Дијегу, Београду, Пули, Подгорици, Риму, као и у „Кенеди центру“ у Вашингтону.

Књигу је са македонског језика зналачки превео Зоран Ж. Пауновић, а превод и објављивање подржало је Министарство културе Републике Македоније.

Књигу Збир-ка-прича можете поручити у нашој онлајн књижари на www.prometej.rs, а од 25. Фебруара и купити у нашој књижари Мост, односно у свим боље снабдевеним књижарама.

 

 

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.