Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

„IMA NEKA TAJNA VEZA”

Povodom 14 godina od smrti velikog pesnika Duška Trifunovića (13. 9. 1933–28. 1. 2006) Prometej vas sa zadovoljstvom poziva na izvođenje monodrame Ima neka tajna veza, Milana Dimića.

Vreme: utorak, 28. januar 2020. godine sa početkom od 18 časova

Mesto: Galerija Prometej, Svetozara Miletića 16 Novi Sad

Monodrama je autorski rad glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i delom legendardnog pesnika Duška Trifunovića. Predstava je za kratak period odigrana 35 puta (gledalo je preko 8.000 ljudi) širom zemlje, i to u Narodnom Pozorištu Republike Srpske pet puta, te na Palama, Jahorini, a takođe i u Kozarskoj Dubici, Kostajnici, Čelincu u okviru projekta Muzikološkog društva R. S. i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, Mostaru, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Milićima, Bijeljini, Brodu, Brčkom, Laktašima, Tuzli, Sarajevu, Doboju, Novom Sadu („Brankovo kolo”), Beogradu, Zaječaru, Priboju…

 

„Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova („Ima neka tajna veza”, „Glavo luda”, „Zlatna ribica”, „Šta bi dao da si na mom mjestu”)”, kaže Milan Dimić.

 

U 55 minuta Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva – Duška Trifunovića. Snažnim nitima koji spajaju glumu i poeziju povezuje nas sa emocijama i životom ove legende, te prikazuje veze kojima je sebe pesnik vezao, kada je birao svoj put.

 

 

Dobro došli!

Vaš Prometej

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.