Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

„ИМА НЕКА ТАЈНА ВЕЗА”

Поводом 14 година од смрти великог песника Душка Трифуновића (13. 9. 1933–28. 1. 2006) Прометеј вас са задовољством позива на извођење монодраме Има нека тајна веза, Милана Димића.

Време: уторак, 28. јануар 2020. године са почетком од 18 часова

Место: Галерија Прометеј, Светозара Милетића 16 Нови Сад

Монодрама је ауторски рад глумца Милана Димића, који је био инспирисан ликом и делом легендардног песника Душка Трифуновића. Представа је за кратак период одиграна 35 пута (гледало је преко 8.000 људи) широм земље, и то у Народном Позоришту Републике Српске пет пута, те на Палама, Јахорини, а такође и у Козарској Дубици, Костајници, Челинцу у оквиру пројекта Музиколошког друштва Р. С. и Министарства просвете и културе Републике Српске, Мостару, Источном Сарајеву, Приједору, Милићима, Бијељини, Броду, Брчком, Лакташима, Тузли, Сарајеву, Добоју, Новом Саду („Бранково коло”), Београду, Зајечару, Прибоју…

 

„Рад на самој монодрами је трајао 3 мјесеца, те је иста прожета стварним ликовима и догађајима из живота пјесника, те проткана музиком која је настајала на основу Трифуновићевих текстова („Има нека тајна веза”, „Главо луда”, „Златна рибица”, „Шта би дао да си на мом мјесту”)”, каже Милан Димић.

 

У 55 минута Димић доноси, можда до сада недокучену, некима и скривену страну легенде нашег пјесништва – Душка Трифуновића. Снажним нитима који спајају глуму и поезију повезује нас са емоцијама и животом ове легенде, те приказује везе којима је себе песник везао, када је бирао свој пут.

 

 

Добро дошли!

Ваш Прометеј

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.