Najave

Edicija Srbija 1914–1918 u Brčkom

Konzervativni klub Brčko i Prometej vas pozivaju na promociju edicije Srbija 1914–1918 u utorak, 10. decembra 2019. godine sa početkom od 18 časova u Kulturno administrativnom centru „Patrijarh srpki Pavle”.

Govori: Zoran Kolundžija – urednik IK Prometej i pokretačk Edicije

Edicija predstavlja više od običnog izdavačkog poduhvata. Do sad objavljenih šest kola, te dvadesetak naslova van redovnih kola, predstavljaju raznovrstan pogled i pristup srpskom učešću u velikoj ratnoj klanici koja će zauvek promeniti svet. Uređivanje Edicije svakako je imalo na umu potrebu da se pokaže, podseti i opomene, na jedan nov način, na ulogu srpske vojske i na život našeg naroda u tom periodu. Naročito su otkrovenje knjige koji su drugi pisali o nama; o stradanju, golgoti i vaskrsu. Mnogi strani novinari, lekari, pisci, političari pisali su knjige o Srbima za vreme rata. Mnoga od tih svedočenja ispisana su sa izuzetnim lirskim tonom, književnim štimungom i atmosferom… Najvažnije je da su konačno osvanule mnoge činjenice koje su svesno i nesvesno zanemarivane…

Dobro došli!

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.