Најаве

Едиција Србија 1914–1918 у Брчком

Конзервативни клуб Брчко и Прометеј вас позивају на промоцију едиције Србија 1914–1918 у уторак, 10. децембра 2019. године са почетком од 18 часова у Културно административном центру „Патријарх српки Павле”.

Говори: Зоран Колунџија – уредник ИК Прометеј и покретачк Едиције

Едиција представља више од обичног издавачког подухвата. До сад објављених шест кола, те двадесетак наслова ван редовних кола, представљају разноврстан поглед и приступ српском учешћу у великој ратној кланици која ће заувек променити свет. Уређивање Едиције свакако је имало на уму потребу да се покаже, подсети и опомене, на један нов начин, на улогу српске војске и на живот нашег народа у том периоду. Нарочито су откровење књиге који су други писали о нама; о страдању, голготи и васкрсу. Многи страни новинари, лекари, писци, политичари писали су књиге о Србима за време рата. Многа од тих сведочења исписана су са изузетним лирским тоном, књижевним штимунгом и атмосфером… Најважније је да су коначно освануле многе чињенице које су свесно и несвесно занемариване…

Добро дошли!

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.