Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Друго издање књиге „Планина која ме је волела“ од првог марта у продаји

Обавештавамо Вас да је из штампе изашало ново издање књиге „Планина која ме је волела“ – бостонске и друге приче, Миодрага и Милана Пајевића, те ће се на полицама наше књижаре наћи у продаји почетком марта.

Подсећамо Вас да су Миодраг и Милан Пајевић син и отац, а ова књига представља избор из њихове електронске преписке вођене и евоциране током двадесет година и исписиване на различитим континентима. Већ и из овог најкраћег могућег синопсиса бива јасно да је реч о књизи која отвара простор за гомилу тога занимљивог. Најпре, занимљива су времена. Преписка почиње једва годину дана након потписивања Дејтонског мировног споразума којим је завршен рат у Босни као најкрвавија деоница ратног распада Југославије и који је имплицирао међусобно признање БиХ, Хрватске и СР Југославије.

Сав овај историјски и технолошки оквир заправо је само позадина за архетипску причу, причу о односу оца и сина, причу која је један од оних  митских темеља на којима почива цивилизација. Отац и син су природно потекли у различитим генерацијама, имају различита искуства и различите интезитете искуства, отац би пословично требао бити мудрији, син би пословично требао бити храбрији, али те ствари се додирују и преклапају. Књиге преписке, чак и унутар чисто литерарног жанра епистоларног романа су то успешније што су боље ухватиле различитост гласова који учествују у преписци. Та се различитост у овој књизи осећа на први поглед, на први дах.

Читалац „Планине која ме је волела“ стиче утисак да на неки начин познаје и Милана Пајевића и Миодрага Пајевића, зна у најмању руку о чему би с њима могао да разговара уз кафу, чај или  нешто жестоко. Ово је књига коју ће читаоци да воле, то је нешто што ми каже моје властито читалачко искуство, а тешко да једна књига може да има већу амбицију. Има храбрости у покушају да се приватна преписка подели с непознатим читаоцима, а овакав утисак је, између осталог, и награда за ту храброст.“ Мухарем Баздуљ

Књигу можете поручити у нашој онлајн књижари на www.prometej.rs, а од 1. марта и купити у нашој књижари Мост, односно у свим боље снабдевеним књижарама.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.