Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Најаве

Документарна изложба „Успон Новог Сада 1919 – 1941“ у току Ноћи музеја у Прометеју

У овогодишњој манифестацији Ноћ музеја, у галерији Прометеј (Светозара Милетића 16, Нови Сад) представићемо изложбу Успон Новог Сада 1919-1941.

Изложба ће бити отворена од суботе, 18. маја, у 16.00 часова, до суботе, 25.маја.

Посетиоци ће моћи да виде како је изгледао живот, урбани, политички и привредни развој Новог Сада у периоду 1919-1941 године. Основу изложбе представља монографија др Слободана Бјелице истог наслова, која излази из штампе у току јуна ове године.
Представићемо фотографије, мапе и оригинална документа који доказују и показују да је обрађени период, процентуално гледано, период највећег раста Новог Сада.
При стварању Дунавске бановине, нова власт, Краљевина СХС, разматрала је локацију седишта Нове бановине буде у Суботици или Сомбору, који су у то време били развијенији од Новог Сада. Одлука да баш Нови Сад буде седиште бановине кључно је допринела великом успону града.

Улаз ће се наплаћивати у суботу, 18.5., према програму Ноћи музеја. Инфомрације о улазницама погледајте на званичној страници манифестације.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.