Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Претплата

Из штампе је изашло IV коло Едиције СРБИЈА 1914-1918

С поносом Вас обавештавамо да смо објавили четврто коло ЕДИЦИЈE СРБИЈЕ 1914-1918. у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, што заједно са првим, другим и трећим колом, као и са насловима ван ових кола, чини око 50 наслова. Сви ови наслови осветљавају догађаје од пре 100 година, а у питању су до сада прећуткиване теме, заборављени догађаји и жртве, документовани непознатим фотографијама, виђени очима како домаћих, тако и страних аутора.

Опширније...

Успомене проте Алимпија Поповића

“Алимпије Поповић, успомене“, назив је књиге у издању “Прометеја“, објављене поводом пола века од смрти првог градоначелника Новог Сада након Другог светског рата.

Алимпије Поповић је и потомак првог пароха Алмашке цркве која следеће године обележава три века. И сам је у њој службовао, као и у Успенском храму. Велики рат провео је у кућном притвору, у Другом светском преживео је и рацију и одвођења пред стрељачки вод, али му 1943. у борби гине син.

Остатак текста можете прочитати на следећем линку: https://naslovi.net/2017-11-13/rtv/uspomene-prote-alimpija-popovica/20735814

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.