Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

У Букурешту представљена књига Срећа је камелеон

На Универзитету у Букурешту, на Факултету за стране језике, Катедра за српски језик и књижевност, 18. маја 2018. године обележен је Дан српске културе у оквиру Дана словенских култура. Савремена српска култура представљена је промоцијом романа Радмиле Сатарић „Срећа је камелеон“ чији је рецензент Мирјана Страјнић. Биографија ауторке, рецензија и делови романа преведени су на румунски језик и пројектовани на видеобиму.
Роман је представљен на најбољи начин, а промоцији је присуствовала проф. др Октавиа Неделцу, директор Департмана руске и славистичке филологије. Професори и студенти су одушевљено пратили промоцију, дијалог лектора др Лидије Чолевић са ауторком Радмилом Сатарић и поставили су низ лепих питања ауторки о роману. На промоцији су били присутн.и представници Амбасаде Републике Србије и са задовољством примили књигу са посветом ауторке. Средства јавног информисања су адекватно пропратила догађај.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.