Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

„TRAGOM SRPSKE GITARE“ U Leskovačkom kulturnom centru

Sinoć je u holu Leskovačkog kulturnog centra izveden  Multimedijalni muzički program pod nazivom Tragom srpske gitare.
Leskovačkoj publici su prvo predstavljene  kompozicije J. Šlezingera nastale u Srbiji 1830., zatim prvi srpski Divertimento za gitaru G. Milanovića 1842. prvi srpski Koncert za gitaru i orkestar P. Stajića iz 1964. Na koncertu su premijerno izvedena i dela poznatih srpskih autora poput Konjovića, Biničkog. LJ. Frajt, V. Kulenovića, Jaše Tomića, Mirjane Živković, Jovana Jovičića.
Na video bimu su u toku koncerta prikazivane fotografije, faksimili i propratni tekstovi. Promovisano je i prvo srpsko publikovanog izdanja Milanovićeve „Škole za gitaru“, štampane 175 godina nakon njenog nastanka. Publika je imala i priliku da dođe do jedinstvenog seta sabranih solističkih albuma Uroša Dojčinovića „Jugoslovenske premijere – Istorijski snimci 1983 – 1993.“
Izvođači na koncertu su, pored Uroša Dojčinovića na gitari, bili i Svetlana Bojčević – Cicović, sopran, Iva Milošević, flauta, Andrej Jovanić, gitara i Gudački kvartet „Intermeco“.

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    
Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 60 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 60 dana, takođe mejlom.