Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

„ТРАГОМ СРПСКЕ ГИТАРЕ“ У Лесковачком културном центру

Синоћ је у холу Лесковачког културног центра изведен  Мултимедијални музички програм под називом Трагом српске гитаре.
Лесковачкој публици су прво представљене  композиције Ј. Шлезингера настале у Србији 1830., затим први српски Дивертименто за гитару Г. Милановића 1842. први српски Концерт за гитару и оркестар П. Стајића из 1964. На концерту су премијерно изведена и дела познатих српских аутора попут Коњовића, Биничког. Љ. Фрајт, В. Куленовића, Јаше Томића, Мирјане Живковић, Јована Јовичића.
На видео биму су у току концерта приказиване фотографије, факсимили и пропратни текстови. Промовисано је и прво српско публикованог издања Милановићеве „Школе за гитару“, штампане 175 година након њеног настанка. Публика је имала и прилику да дође до јединственог сета сабраних солистичких албума Уроша Дојчиновића „Југословенске премијере – Историјски снимци 1983 – 1993.“
Извођачи на концерту су, поред Уроша Дојчиновића на гитари, били и Светлана Бојчевић – Цицовић, сопран, Ива Милошевић, флаута, Андреј Јованић, гитара и Гудачки квартет „Интермецо“.
Изворну вест прочитајте овде (http://dnevnikjuga.rs/tragom-srpske-gitare-u-lkc/)

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.