Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

„ТРАГОМ СРПСКЕ ГИТАРЕ“ У Лесковачком културном центру

Синоћ је у холу Лесковачког културног центра изведен  Мултимедијални музички програм под називом Трагом српске гитаре.
Лесковачкој публици су прво представљене  композиције Ј. Шлезингера настале у Србији 1830., затим први српски Дивертименто за гитару Г. Милановића 1842. први српски Концерт за гитару и оркестар П. Стајића из 1964. На концерту су премијерно изведена и дела познатих српских аутора попут Коњовића, Биничког. Љ. Фрајт, В. Куленовића, Јаше Томића, Мирјане Живковић, Јована Јовичића.
На видео биму су у току концерта приказиване фотографије, факсимили и пропратни текстови. Промовисано је и прво српско публикованог издања Милановићеве „Школе за гитару“, штампане 175 година након њеног настанка. Публика је имала и прилику да дође до јединственог сета сабраних солистичких албума Уроша Дојчиновића „Југословенске премијере – Историјски снимци 1983 – 1993.“
Извођачи на концерту су, поред Уроша Дојчиновића на гитари, били и Светлана Бојчевић – Цицовић, сопран, Ива Милошевић, флаута, Андреј Јованић, гитара и Гудачки квартет „Интермецо“.
Изворну вест прочитајте овде (http://dnevnikjuga.rs/tragom-srpske-gitare-u-lkc/)

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.