Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

„Svetosavska poetska riznica“ predstavljena u Subotici

U sredu, 17. aprila 2019. u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ u Subotici održana je promocija knjige „Svetosavska poetska riznica“, autora Dejana Tomića.

U programu su učestvovali:

Blagoje Baković, književnik
Zoran Kolundžija, urednik
Dušan Dakić, tenor
Miloš Stanković, glumac
Kamerni hor
Hrama Roždestva Presvete Bogorodice
Dejan Tomić, autor

Iz neiscrpne riznice pesama posvećenih Svetom Savi i Svetosavlju, priređivač Dejan Tomić, izdvojio je za ovaj poetski mozaik izbor najlepših kamenčića od sjajnih i raskošnih stihova.

Objavljivanje SVETOSAVSKE POETSKE RIZNICE, poklapa se i sa velikim jubilejom naše Srpske Pravoslavne Crkve, 800 godina autokefalnosti i upravo je izuzetno i najlepše svedočanstvo o tim vekovima opisano putem stihova najznamenitijih srpskih pesnika, a i onih koji su bili decenijama skrajnuti, kao i onih koji tek dolaze i nadaju se uglednom mestu pod velikim i sjajnim nebom srpskog pesništva. Već savremenici Svetog Save ukazivali su na njegov značaj i stihovima ga slavili. Nebrojana su predanja, kako ona poetska tako i prozna, nastala pod uticajem kulta ovoga Svetitelja koga su slavili ne samo pravoslavni, već i muhamedanci i katolici.

Promociju možete pogledati na sledećem linku:

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.