Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Pretplata

Iz štampe je izašlo IV kolo Edicije SRBIJA 1914-1918

S ponosom Vas obaveštavamo da smo objavili četvrto kolo EDICIJE SRBIJE 1914-1918. u saradnji sa Radio-televizijom Srbije, što zajedno sa prvim, drugim i trećim kolom, kao i sa naslovima van ovih kola, čini oko 50 naslova. Svi ovi naslovi osvetljavaju događaje od pre 100 godina, a u pitanju su do sada prećutkivane teme, zaboravljeni događaji i žrtve, dokumentovani nepoznatim fotografijama, viđeni očima kako domaćih, tako i stranih autora.

Opširnije...

Prva i najnovija „Škola za gitar”

Prva i najnovija „Škola za gitar” (1842), po rečima samog autora Georgija Milanovića, osmišljena je kao „temeljni pokazatelj samoukom, koji je s njom u stanju, bez ikakvog nastavnika, gitaru od najprostijeg elementarnog početka do najvišeg nivoa savladati”, pisana je predvukovskim srpskim diajalektom, a njen tvorac Geogije Milanović potpisan je 1842. godine kao „otomansko-bosanski kapelmajstor”. Ovo jedinstveno instruktivno muzičko delo, nesumnjivo je od momenta njegovog nastanka, već punih 175 godina, zaista prvi uspešni i jedini poznati pokušaj sastavljanja instrumentalne metode na tlu Srbije, pa kao takav, Milanovićev doprinos svakako predstavlja posebnu paradigmu naše nacionalne muzičke istorije.
 

Klub čitalaca

Posle 27 godina izdavačkog rada i dve hiljade i devetsto objavljenih naslova u gotovo 40 raznovrsnih edicija, odlučili smo da organizujemo Klub čitalaca Prometeja. Veliki izbor knjiga za Vas, Vašu porodicu i prijatelje, velika ušteda, jednostavno učlanjenje i naručivanje knjiga, brojne druge pogodnosti i iznenađenja koja Vas čekaju u našem Klubu čitalaca, nagrada su našim vernim čitaocima i dobri razlozi da steknemo i nove čitaoce.