Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Прва и најновија „Школа за гитар”

Прва и најновија „Школа за гитар” (1842), по речима самог аутора Георгија Милановића, осмишљена је као „темељни показатељ самоуком, који је с њом у стању, без икаквог наставника, гитару од најпростијег елементарног почетка до највишег нивоа савладати”, писана је предвуковским српским диајалектом, а њен творац Геогије Милановић потписан је 1842. године као „отоманско-босански капелмајстор”. Ово јединствено инструктивно музичко дело, несумњиво је од момента његовог настанка, већ пуних 175 година, заиста први успешни и једини познати покушај састављања инструменталне методе на тлу Србије, па као такав, Милановићев допринос свакако представља посебну парадигму наше националне музичке историје.
 
Целу вест можете прочитати овде (http://galaksijanova.rs/grazdanska-skola-za-gitar/?script=cir)

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.