Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Претплата

Из штампе је изашло IV коло Едиције СРБИЈА 1914-1918

С поносом Вас обавештавамо да смо објавили четврто коло ЕДИЦИЈE СРБИЈЕ 1914-1918. у сарадњи са Радио-телевизијом Србије, што заједно са првим, другим и трећим колом, као и са насловима ван ових кола, чини око 50 наслова. Сви ови наслови осветљавају догађаје од пре 100 година, а у питању су до сада прећуткиване теме, заборављени догађаји и жртве, документовани непознатим фотографијама, виђени очима како домаћих, тако и страних аутора.

Опширније...

Прва и најновија „Школа за гитар”

Прва и најновија „Школа за гитар” (1842), по речима самог аутора Георгија Милановића, осмишљена је као „темељни показатељ самоуком, који је с њом у стању, без икаквог наставника, гитару од најпростијег елементарног почетка до највишег нивоа савладати”, писана је предвуковским српским диајалектом, а њен творац Геогије Милановић потписан је 1842. године као „отоманско-босански капелмајстор”. Ово јединствено инструктивно музичко дело, несумњиво је од момента његовог настанка, већ пуних 175 година, заиста први успешни и једини познати покушај састављања инструменталне методе на тлу Србије, па као такав, Милановићев допринос свакако представља посебну парадигму наше националне музичке историје.
 
Целу вест можете прочитати овде (http://galaksijanova.rs/grazdanska-skola-za-gitar/?script=cir)

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.