Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Prometeju pripala nagrada izdavača godine 63. međunarodnog sajma knjiga u Beogradu

Nagrada 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najboljeg izdavača ravnopravno je pripala “Prometeju” iz Novog Sada i “Službenom glasniku” iz Beograda. U obrazloženju žirija u sastavu prof. dr Dragan Simeunović (predsednik), prof. dr Slobodan Kanjevac, mr Milica Lilić, prof. dr Tiodor Rosić i Želidrag Nikčević, stoji da je “Prometej” godinama jedan od najrelevantnijih srpskih izdavača koji objavljuje kapitalna lingvistička izdanja, izuzetna istoriografska i književna dela domaće i strane poezije i proze, prepoznatljiv po izuzetnim monografijama, a posebno se ističe 60 objavljenih naslova u ediciji “Srbija 1914-1918” i izuzetan doprinos srpskoj lingvistici knjigom Miloša Okuke “Srpski dijalekti”.

Celu vest pročitajte ovde.

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    
Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 60 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 60 dana, takođe mejlom.