Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Прометеју припала награда издавача године 63. међународног сајма књига у Београду

Награда 63. Међународног београдског сајма књига за најбољег издавача равноправно је припала “Прометеју” из Новог Сада и “Службеном гласнику” из Београда. У образложењу жирија у саставу проф. др Драган Симеуновић (председник), проф. др Слободан Кањевац, мр Милица Лилић, проф. др Тиодор Росић и Желидраг Никчевић, стоји да је “Прометеј” годинама један од најрелевантнијих српских издавача који објављује капитална лингвистичка издања, изузетна историографска и књижевна дела домаће и стране поезије и прозе, препознатљив по изузетним монографијама, а посебно се истиче 60 објављених наслова у едицији “Србија 1914-1918” и изузетан допринос српској лингвистици књигом Милоша Окуке “Српски дијалекти”.

Целу вест прочитајте овде.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.