Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Predstavljena knjiga „Uspomene Alimpija Popovića“

SREMSKI KARLOVCI – Knjiga Uspomene prote Alimpija Popovića, autorke Gordane Petković, promovisana je večeras u Zavičajnoj zbirci u Sremskim Karlovcima. Otvorena je izložba posvećena prvom posleratnom gradonačelniku Novog Sada, proti Alimpiju Popoviću, koju će posetioci moći da pogledaju do kraja leta.

„Knjiga Uspomene prote Alimpija Popovića objavljena je 2017. godine, povodom 300 godina Almaške crkve, u kojoj je Alimpije Popović bio paroh, kao i povodom 50 godina od njegove smrti. Večeras je promovišemo ovde u Sremskim Karlovcima, zbog toga što je Popović bio đak Karlovačke Bogoslovije“, rekla je autorka Gordana Petković.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na promociji da knjiga nije samo arhivska građa i prosta zbirka uspomena.
„Ova knjiga je i vodič kroz Novi Sad, s kraja 19. i do polovine 20. veka, uz odrastanje čoveka koji je imao bitnu ulogu za Novi Sad u to vreme. Bio je sveštenik i paroh u Uspenskoj i Almaškoj crkvi i vodio grad posle Drugog svetskog rata obnovu posle razaranja. Veliki trag je ostavio i tako što je utemeljio i započeo obeležavanje stradanja Novosađana u raciji“, rekao je Vučević.

Video izveštaj i vest u celosti pogledajte ovde

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.