Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Представљена књига „Успомене Алимпија Поповића“

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Књига Успомене проте Алимпија Поповића, ауторке Гордане Петковић, промовисана је вечерас у Завичајној збирци у Сремским Карловцима. Отворена је изложба посвећена првом послератном градоначелнику Новог Сада, проти Алимпију Поповићу, коју ће посетиоци моћи да погледају до краја лета.

„Књига Успомене проте Алимпија Поповића објављена је 2017. године, поводом 300 година Алмашке цркве, у којој је Алимпије Поповић био парох, као и поводом 50 година од његове смрти. Вечерас је промовишемо овде у Сремским Карловцима, због тога што је Поповић био ђак Карловачке Богословије“, рекла је ауторка Гордана Петковић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је на промоцији да књига није само архивска грађа и проста збирка успомена.
„Ова књига је и водич кроз Нови Сад, с краја 19. и до половине 20. века, уз одрастање човека који је имао битну улогу за Нови Сад у то време. Био је свештеник и парох у Успенској и Алмашкој цркви и водио град после Другог светског рата обнову после разарања. Велики траг је оставио и тако што је утемељио и започео обележавање страдања Новосађана у рацији“, рекао је Вучевић.

Видео извештај и вест у целости погледајте овде

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.