Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

Представљена књига „Планина која ме је волела“ у Ариљу

У организацији Народне библиотеке Ариље, у суботу 20. априла 2019. године одржано је књижевно вече у Соколском дому Ариље, на ком је публици представљена књига „Планина која ме је волела“, аутора Милана и Миодрага Пјевића.

Поред коаутора, Милана Пајевића, у програму су учествовали Зоран Колунџија – оснивач и директор ИК Прометеј из Новог Сада; Павле Симјановић – драматург и Мухарем Баздуљ, писац, преводилац и новинар, који је и рецензент књиге.

Читалац „Планине која ме је волела“ стиче утисак да на неки начин познаје и Милана Пајевића и Миодрага Пајевића, зна у најмању руку о чему би с њима могао да разговара уз кафу, чај или  нешто жестоко. Ово је књига коју ће читаоци да воле, то је нешто што ми каже моје властито читалачко искуство, а тешко да једна књига може да има већу амбицију. Има храбрости у покушају да се приватна преписка подели с непознатим читаоцима, а овакав утисак је, између осталог, и награда за ту храброст.“ – Мухарем Баздуљ

 

 

 

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.