Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

ПЛАНИНА КОЈА МЕ ЈЕ ВОЛЕЛА Миодрага и Милан Пајевића у Вуковој задужбини

У петак, 25. маја, у Вуковој задужбини пред бројном публиком представљена је књига – преписка оца и сина – ПЛАНИНА КОЈА МЕ ЈЕ ВОЛЕЛА Миодрага и Милан Пајевића. Поред аутора, на промоцији су говорили Зоран Колунџија уредник и власник издавачке куће Прометеј, рецензент дела проф Ратко Божовић и писац и преводилац Мухарем Баздуљ.


“Лепо је када човек има чега да се сећа”. То је једна од реченица која открива и део мотива који су били присутни у овој неравнодушној комуникацији двојице сродника. Њихов спис је аутентично сведочанство о протагонистима «одлива мозгова», парадигма о судбини оних које није омела магла патиотског слуђивања да одбране слободу свог егзистенцијалног избора нити да се лише индивидуалне и професионалне самопотврде (Ратко Божовић)


И таман кад сам прихватио да је М.П. Јуниор узео волан и да ову кореспонденцију вози у правом смеру…онда се опет појави М.П. Сениор да подсети шта значи бити отац-планина! Планина, која те, у замишљеној дечијој игри ‘праћења’ привремено напушта, а ти за то, уствари кривиш самога себе!!! Али те, постојано чека увек, као што само планина може да те чека! (Владан Јовановић)

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 60 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 60 дана, такође мејлом.