Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

ПЛАНИНА КОЈА МЕ ЈЕ ВОЛЕЛА Миодрага и Милан Пајевића у Вуковој задужбини

У петак, 25. маја, у Вуковој задужбини пред бројном публиком представљена је књига – преписка оца и сина – ПЛАНИНА КОЈА МЕ ЈЕ ВОЛЕЛА Миодрага и Милан Пајевића. Поред аутора, на промоцији су говорили Зоран Колунџија уредник и власник издавачке куће Прометеј, рецензент дела проф Ратко Божовић и писац и преводилац Мухарем Баздуљ.


“Лепо је када човек има чега да се сећа”. То је једна од реченица која открива и део мотива који су били присутни у овој неравнодушној комуникацији двојице сродника. Њихов спис је аутентично сведочанство о протагонистима «одлива мозгова», парадигма о судбини оних које није омела магла патиотског слуђивања да одбране слободу свог егзистенцијалног избора нити да се лише индивидуалне и професионалне самопотврде (Ратко Божовић)


И таман кад сам прихватио да је М.П. Јуниор узео волан и да ову кореспонденцију вози у правом смеру…онда се опет појави М.П. Сениор да подсети шта значи бити отац-планина! Планина, која те, у замишљеној дечијој игри ‘праћења’ привремено напушта, а ти за то, уствари кривиш самога себе!!! Али те, постојано чека увек, као што само планина може да те чека! (Владан Јовановић)

Клуб читалаца

После 27 година издавачког рада и две хиљаде и деветсто објављених наслова у готово 40 разноврсних едиција, одлучили смо да организујемо Клуб читалаца Прометеја. Велики избор књига за Вас, Вашу породицу и пријатеље, велика уштеда, једноставно учлањење и наручивање књига, бројне друге погодности и изненађења која Вас чекају у нашем Клубу читалаца, награда су нашим верним читаоцима и добри разлози да стекнемо и нове читаоце.