Медији о књизи

Књига „78 дана апокалипсе“ награђена специјалним признањем Сајма књига

Књига „78 дана апокалипсе – истина оптужује“, о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије и несрећи која је задесила српски народ, представљена је на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду.

Издавачи књиге, награђене специјалним признањем жирија Сајма, чију промоцију најављујемо за новембар су Асоцијација српска веза из Београда и издавачка кућа Прометеј из Новог Сада.

Уредник предговора књиге и њен аутор Александар Влајковић наводи у предговору да је више од стотину аутора својим текстовима практично написало књигу која ће представљати запис за историју, и својеврсни „документ за вечно сећање на трагедију која се догодила српском народу“.

„Наравно, међу ауторима су били и веома надарени, они који се писаном речју професионално баве, попут Нобеловца Петера Хандкеа, највиших официра НАТО снага и наших генерала или истакнутих новинара који су извештавали о трагедији која се догодила. Запажено место у књизи имају и исповести оних који су изгубили најближе или учесника сведока трагичних догађаја“, наводи се у предговору књиге.

У припреми је и енглеско издање књиге које ће бити подељено бројним председницима држава, истакнутим јавним личностима, библиотекама, медијима…

Књига, закључује се у предговору, носи важну поруку – „осиромашени уранијум треба забранити, јер је опаснији од атомске бомбе, а оно што се догодило српском народу, не би смело да се понови било где и било коме у свету“.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.