Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Торба

Торба је наш нераздвојни пратилац у животу. Стога се та реч толико одомаћила у нашем језику да је више и не осећамо као туђу. А торба, барем по пореклу, јесте туђа,

страна реч. Примили смо је од Турака, а Турци је, опет, баштине из велике старине. Зато је тешко рећи шта је било изворно значење те речи. Има више претпоставки, па су је неки истраживачи доводили чак и у везу с речју трбух! Ho тo није толико ни важно. Важно је да је дугом употребом торба постала наша реч, без које не можемо. Занимљиво је да у нашем народу има много различитих назива за торбу. Ево само неких од њих: торбак, телећак, грудњача, обрамица, упрта, упртњача, ужинара, струњара, пртењача, рачарица, ранац, шерпељ, торнистар, руксак итд.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.