Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Семафор

У граду, на раскршћу улица и излазних путева, стоје – семафори. Дајући светлосне сигнале (знакове), дању и ноћу: зелено, жуtо, црвено; зелено, жуtо,

црвено…, они говоре својим посебним језиком, који има само три речи: Иди! Пази! Стој!

Тај језик семафора сви знамо и његова наређења слушамо без поговора. Слушају га и пешаци и возачи, и деца и старци. Јер, од те три речи, од те три боје на семафору, зависи наша сигурност, зависе и сами наши животи. Па кад је већ тако, ред је да сазнамо шта значи још једна реч, реч – семафор. Као и многе друге техничке направе (tелефон, tелеgраф, gрамофон, маgнеtофон итд.), и семафор има грчко име. To име састоји се од две речи: сема – „знак“ и фореус –„носач“. Семафор је, дакле: „носач знака“. И то веома важног знака: Иди!, Пази! и Стој!

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.