Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Робот

Робот је још једна од речи за које се тачно зна када  су настале. Зна се и ко ју је створио. Та реч начињена је према чешком робота (наше: работа), што значи рад, или ропски рад (према старом словенскомраб – роб)

Реч робот први је употребио познати чешки писац Карело Чапек (1890-1938) у једној својој драми. Чапек јероботом назвао вештачког човека, у ствари, аутомат који обавља неке послове као човек, али без размишљања – механички. Назив робот пренео се касније на рачунарске машине, које за веома кратко време могу да обаве сложене рачунарске радње.   Према робот начињена је и реч роботика – наука и роботима.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.