Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Рекорд

Највећи домет, врхунски резултат у некој спортској грани, и у животу уопште, назива се рекорд. Тако имамо светски, европски, балкански и наш (национални) рекорд у скоку увис, у трчању на 100 метара, бацању кугле, пливању, дизању терета итд. Међутим, рекорд није реч која је везана само за спорт. Она и иначе означава „највише достигнуће“ у некој области – рецимо, у производњи пшенице, млека или меса и сл. Знамо да се онај ко постигне или држи неки рекорд назива рекордер.  Реч рекордпотиче од латинског рекордари (изворно: recordari), што је значило: „памтити“. Како је рекорд добио значење које има у спорту, и иначе у животу: „врхунски резултат“, „највеће достигнуће“. Неки мисле да се то у почетку односило на такмичење у памћењу, рецимо, стихова. Ту је онда веза са значењем “памтити” природна и јасна. Касније је рекорд почео да значи “оно што је вредно да буде запамћено”, као врхунски резултат у спорту и другим областима живота.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.