Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Писање

Занчење глагола писати, као и многих других речи, мењало се кроз векове. Кад данас кажемо писати, то за нас значи: “бележити слова”, “записивати гласове или речи” и сл. Писати је, међутим, значило у почетку – “цртати”, “шарати”, “сликати”.

Већ у расправи црнорисца Храбра (почетак X века) могли смо запазити да су стари Словени, пре него што су добили прво писмо, “цртама и зарезима читали и гатали”. Они су, дакле, цртајући записивали разне податке, а то је већ у извесном смислу било писање. Касније, када су добили прво писмо, и реч писати добија ново значење (“бележити слова”), док се старо изворно значење (“цртати”) полако губи.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.