Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Камен Спотицања

Овим изразом обично се означава „тешкоћа на коју неко наилази у послу, у неким настојањима и сл.“. Израз потиче из Библије. Сусреће се већ у Старом завјету,

у Књизи пророка Исаије, где стоји следеће:„Господ над војскама -он једини нек вам свет буде; једино се њега бојте, страх од њега нек вас прожме. Он ћe вам бити замка и камен спотицања, и стијена посртања…“ И у Новом завјету, у Посланици апостола Павла Римљанима, у преводу Вука Стефановића Караџића, записано је:

„А Израиљ тражећи закон правде не докучи закона правде. За што? Јер не тражи из вјере него из дјела закона; јер се спотакоше на камен спотицања. Према томе, камен сpотицањаје по Библији, препрека коју је Бог поставио да би људи остали чврсти и доследни у вери, да би се једино њега бојали и у страху божјем били понизни. Одатле се касније развило шире значење: „препрека, тешкоћа уопште“.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.