Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Едукација

Атлас

Разгледајући атлас, можемо прелетати с краја на крај света без авиона, бродити плавим морским пространствима без бродова и кормилара, једним погледом, попут астронаута, можемо обухватити читаве континенте и океане, посматрати градове, планине и реке.

Али, занимљивији од свега тога је сам назив те чудновате књиге. Он је настао пре неких четири стотине година. Како су се збирке географских карата раније звале, тешко је рећи без посебних истраживања. Зна се, међутим, да се од 16. столећа оне називају атласима. Тада је, наиме, велики немачки географ Герхард Меркатор објавио у то време веома познату и цењену збирку географских карата света. На корицама те књиге био је нацртан митски горостас Атлас са небеским сводом на плећима. Атлас (или, како су га друкчије звали, Атлант) био је иначе, према старим грчким легендама, један од Титана који су се борили против силнога бога громова и муња, Зевса. Због тога греха Атлас је кажњен да вечито носи небески свод на плећима.

Упутство за слање рукописа

Како би процес слања и одабира рукописа био што бржи и једноставнији, молимо вас да се придржавате доле наведених правила:

  • Предлог рукописа шаље се искључиво путем мејла, на адресу dijana.t@prometej.co.rs
  • Предлог рукописа треба да садржи кратку биографију аутора са контакт подацима, синопсис дела, обим и садржај, као и објашњење због чега би дело требало да се нађе у продукцији ИК Прометеј.
    
Приликом слања предлога рукописа, није потребно да нам шаљете целокупно дело.
  • У року од 90 дана од приспећа предлога, бићете обавештени о даљој одлуци наших уредника, те уколико за тим буде било потребе, биће затражено да пошаљете целокупно дело на читање. У супротном, мејлом ће Вам бити упућен негативан одговор.
  • О коначној одлуци након фазе читања целокупног рукописа обавештавамо Вас у року од 90 дана, такође мејлом.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.