Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Edicija Reka

Edicija Reka

Pod okriljem izdavačke kuće Prometej, sa radom je otpočela nova edicija simboličnog naziva – Reka.

Samo ime edicije simbolizuje fluidnost, nezaustavlljivu bujicu značajnih naslova, koji nude tokove misli savremenih autora, ali je u isto vreme, na svom izvoru, spremna da podseti na autore klasične književnosti kao osnove svega što će kasnije poteći.

U ovoj ediciji svoje mesto naći će imena svetske književnosti, kao i autori domaće, srpske književne scene, ali će se izbor dela i autora proširiti na čitav region. U prilog tome govore i naslovi koji već nose obeležje Reka: „Kosmos“ poljskog avangardiste Vitolda Gombroviča, „J kao Jastreb“ savremene engleske spisateljice Helen Mekdonald, ali i „O vuku i čoveku“, domaćeg autora Nikole Radina.

Ono po čemu je Reka specifična, osim naslova koje pažljivo bira, jeste i specifičan dizajn korica koje osmišljava ilustratorka i umetnica Sonja Bajić, i njima doprinosi kompletnom utisku, restauraciji i umetničkoj impresiji samog dela, čiji se sadržaj već na prvi pogled može naslutiti.

Za izbor dela zadužena je urednica Korana Kolundžija i njen tim mladih istomišljenika, koji su uvek spremni za konstruktivni dijalog.

Reka su, na kraju, ljudi na obali koji uživaju u onome što rade i imaju veliku želju da svoju ljubav, entuzijazam i naklonost ka pisanoj reči prenesu i na one koji će knjigu držati u rukama i u njoj zaplivati.

Pregledajte knjige iz naše edicije Reka

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

  • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
  • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
    
Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
  • U roku od 60 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
  • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 60 dana, takođe mejlom.