Тихомир Несторовић

Тихомир Несторовић (1949) пише романе, приповетке и репортаже. Живи и ствара у семберском селу Бродац код Бијељине.

Објављује у бројним дневним листовима, новинским агенцијама, књижевним часописима и публикацијама…

Романи: Миона Брочанска, Двије додоле, Јана, Теодор, Илинчићи. Јабланови Снене Звијезде је Несторовићев шести роман.

Збирке приче и приповедака: Беле лађе Теше Бећарине, Јецај душе танкоћутне, Између двије ријеке, Земља виловита, Приче завичајне и Прољећа редова Јосифа.

Објавио је четири монографије о људима и догађајима у Семберији.

Необјављене књиге: Ходољубље, Душевни људи, Дукати Паје Злојутра, С краја на крај Мачве и роман Пансион Госпође Хаџивуковић.

За четрдесет пет година новинарског стваралаштва у Радио-Зворнику, Радио-Сарајеву, Новинској агенцији СРНА и БН Телевизији, у којој је сада један од уредника, Тихомир Несторовић је објавио више од три хиљаде новинских, радијских и телевизијских репортажа у циклусима: Људи са ријеке, Семберија у репортажи, Ријека Дрина и Подриње, Записи и други.

Добитник је Златне тачке Културно просветне заједнице Србије.

Његов роман Илинчићи добио је награду Јанко Веселиновић Удружења књижевника Србије и Општине Богатић као најољи историјски роман написан на српском језику у 2016. години.

Јабланови Снене Звијезде
Јабланови шуште страсно             Један од лајтмотива Несторовићеве прозне стратегије јесу јабланови. Већ од посвете свом вишедеценијском пријатељу, сараднику и сабеседнику Каменку Катићу „икони телевизијског [...]
Илинчићи
„Илинчићи“ су пети роман Тихомира Несторовића о херцеговачким фамилијама које су се пред крај осаманаестог вијека досељавале у благородну равницу из кршевитог завичаја. Чедомир Чедо [...]