Језички одгонетник

Шифра производа: 29044
Акција!
Језички одгонетник
Број страна / Повез / Писмо:
399 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 x 20 cm
ИСБН: 978-86-515-0971-4
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Стара цена: 1.150,00 дин.Цена: 920,00 дин.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Аутор ове књиге Милорад Телебак, познат је као поуздан зналац српског стандардног језика, један је од најистрајнијих прегалаца на унапређивању језичке културе на целом српском језичком и културном простору. У тој мисији, он је бројним језичким приручницима, емисијама на радију и телевизији и колумнама у листовима и часописима – писаним једноставо, свима разумљиво, занимљиво, често и врло духовито, увек поучно и практично применљиво – стекао популарност у широј јавности, као и углед у стручним круговима, што је резултирало и високим друштвеним признањима.

Овом књигом аутор комплетира низ својих приручника драгоцених за језичку праксу. Књига садржи више хиљада речи, оних које могу задати тешкоће у језичкој пракси, изазивајући недоумице: како гласе правилни облици, како се неке речи пишу – одвојено или спојено,  са цртицом или без ње, великим или малим словом. Аутор указује на мноштво примера обликом сличних, а значењем различитих речи, које могу бити узрок нејасноћама и неспоразумима, те упозорава на рогобатност и неприхватљивост све чешћих бирократских фраза и конструкција.

Књига је намењена онима којима је језик струка, који се језиком професионално баве (наставници, лектори, преводиоци, научници, писци, новинари, јавне личности, службеници у администрацији итд.) и, првенствено онима који језик уче – ученицима и студентима.

Предност овога приручника у односу на друге ове врсте јесте у томе што се он може носити у ташни и увек бити при руци и што се може консултовати као поуздано тумач бројних језичких нејасноћа.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Милорад Телебак

Будите први који ће те оставити утисак “Језички одгонетник”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.